Supă de pui cu tăiței

Mod de preparare
  1. Puiul curatat bine se spala in apa rece. Il taiati bucati. Daca doriti, il puteti acoperi cu apa clocotita si-l lasati 15 minute, apoi il spalati iar cu apa rece. Acest pas va reduce spuma.
  2. Se pune puiul intr-o oala mare si se acopera cu apa rece (cam 4-5 l apa). Se pune la fiert la foc mic.
  3. Spumati supa cu o lingura cu gauri pana nu se mai face spuma deasupra. La mine a durat cam 1 ora, cam la 10 minute dadeam un ochi sa vad daca mai trebuie spumata. Cand vedeti ca nu se mai face spuma stergeti marginea oalei de spuma intarita cu un servetel umed.
  4. Se curata si se spala zarzavaturile, apoi le taiem bucati mari. Le punem in supa plus 2 lingurite sare si 1/2 lingurita piper negru boabe si lasam in continuare la fiert la foc mic, cat sa bolboroseasca usor. Acum puteti puneti capacul la oala ca sa nu scada supa prea tare. Lasati la fiert inca 2 ore.
  5. Asezati o strecuratoare (preferabil si cu tifon) deasupra unei oale goale si strecurati supa.
  6. Intre timp, fierbeti separat taieteii. Strecurati-i si puneti-i in oala cu supa si mai dati un clocot, verificand supa de sare.
  7. Serviti presarat cu patrunjel si piper. 

POFTA BUNA!

Supa de pui cu taitei, perfecta pentru zilele de weekend si nu numai. Va propunem sa o incercati, cu atat mai mult cu cat toate ingredientele le puteti comanda de pe site-ul nostru, astfel incat puteti sta cu familia, in timp ce noi va vom aduce acasa ingredientele necesare. 

Ingrediente

1 pui de aprox 2 kg
300 gr radacina telina
100 gr radacina patrunjel
2 morcovi mari
1 bucata ardei
cateva fire de patrunjel
taitei
sare, piper
putin patrunjel tocat pentru servit