Ciorbă de perișoare

Mod de preparare

1. Toate zarzavaturile pentru ciorba de perișoare se curăţă, se toacă mărunt sau se trec prin răzătoare. Se pun la călit în oala în care va fierbe ciorba. După ce s-au înmuiat, se pun la fiert în apă cu sare.

2. Între timp, pentru perişoare se amestecă toate ingredientele. Se pune la călit ceapa, apoi se adaugă orezul (prefiert). Se lasă pentru un minut pe foc, după care se adaugă apă și se lasă să clocotească pentru câteva minute. Carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, verdețurile tocate, sare și piper. Apoi, între palmele umezite se formează mici perişoare.

3. Odată ce legumele sunt fierte, se pun perişoarele una câte una, cu grijă şi zeama cu care se acreşte. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute până ce perişoarele se ridică la suprafaţă. Ciorba de perişoare se gustă de sărat şi acru, se trage de pe foc şi se pune pătrunjelul fin tocat.

Dacă ciorba a ieșit prea acră, o poți repara adăugând ingrediente dulci, smântână lichidă sau puțin bicarbonat de sodiu.

Pentru un plus de aromă, în ciorba de perișoare poți adăuga și un ardei iute tocat mărunt, chiar de la începutul gătirii.

  •  Timp de preparare: min
  •  Timp de gătire: min
  •  Gata în: min
Ingrediente
  •  3 morcovi
  •  1 lingura făină
  •  100 g orez bob rotund
  •  1 ceapă
  •  600 g carne tocată
Pentru perişoare