Mod de preparare
1.Puneți puțin ulei într-o tigaie pe foc. Asezonați cu sare și piper cotletele de porc și puneți-le în tigaie. Rumeniți carnea pe fiecare parte, 3-4 minute, după care scoateți cotletele din tigaie.
2.În același ulei, adăugați ceapa tocată mărunt, boabele de muștar, cimbru și căliți până când ceapa devine translucidă.
3.Adăugați vinul și lăsați pe foc până când alcoolul s-a evaporat. Amestecați muștarul cu mierea și smântâna și turnați amestecul în tigaie. Când sosul s-a legat puțin, opriți focul și puneți din nou cotletele în tigaie. Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, pentru 15-20 de minute, în funcție de cât de groase sunt bucățile de carne.
Serviți cu piure, orez, cartofi copți sau orice garnitură vă place.
Poftă bună!
Astăzi vă propunem o rețetă de cotlete de porc în sos de muștar, o friptură fragedă, suculentă și cu sos din belșug, care nu va fi deloc uscată. Puteți prepara această friptură pentru o cină în familie sau chiar și atunci când aveți musafiri.
Ingrediente
- 4 bucăți cotlet de porc
- 2 lingurițe ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 ceapă
- cimbru
- 1/2 pahar vin
- 2 linguri muștar Dijon
- 2 lingurițe boabe de muștar
- 3 lingurițe smântână lichidă
- 1 linguriță miere