1. Aripioarele se taie in cele 3 bucăți, iar vârfurile se aruncă. Se spală bine și se pun într-o oală. Se acoperă cu 2 căni de apă rece în care am dizolvat 1/2 linguriță usturoi granulat, 1 linguriță vegeta și 1 linguriță sare. Se lasă la frigider cca 2-4 ore.
2. Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul în care apa începe sa fiarbă. Se scurg apoi de apa și după ce se răcoresc se șterg cu șervețele de bucătărie.
3. Într-un bol bateți oul, apoi adăugați laptele și omogenizați bine.
4. În alt bol/cutie cu capac amestecați făina cu chili, 1/2 linguriță sare și 1 vârf linguriță usturoi granulat. Amestecați bine.
5. Treceți fiecare aripioară prin amestecul de faină, apoi prin cel de lapte și iar prin amestecul de faină. aripioarele le-am pus neînghesuite în cutia cu faină, am acoperit-o cu capacul și apoi am scuturat-o până aripioarele s-au acoperit bine
6. Am încins bine de tot uleiul într-o tigaie adâncă. Am pus câte 6 aripioare o dată în sita specială pe care o are tigaia pentru prăjit si le-am scufundat în baia de ulei pentru fix 3 minute. Le-am scos pe o farfurie cu șervețele să absoarbă grăsimea. Uleiul trebuie să fie bine încins, verificați-l înainte de a pune aripioarele la prăjit; ca să-l verific am presărat puțină făină în el și când a sfârâit puternic am știu că a atins temperatura optimă.
7. Lăsați aripioarele la răcit măcar 10 minute. Se servesc călduțe sau reci. Rămân crocante cca 2-3 ore după ce au fost preparate.
Plăcerea vinovată, cu un “mic” upgrade, ideală pentru întreaga familie! Bucurați-vă de gustul tradițional al aripioarelor picante de prospețime și calitate.
12 aripioare (aprox 800 gr)
1 ou - 250 ml lapte
1 cana faină
3 lingurițe chili pudră
1/2 linguriță +1 vârf linguriță usturoi granulat
1 linguriță vegeta
1 1/2 linguriță sare