Supa cremă de năut

Mod de preparare

1. Pregătim mai întâi ingredientele: tăiem ceapa foarte fin, trecem usturoiul prin presa sau îl dam pe răzătoare. Scurgem năutul din conservă și îl spălăm foarte bine sub jet de apă rece. Curățăm cartoful și îl tăiem in cubulețe mici.

2. Într-o cratiță încăpătoare încingem uleiul de măsline. Călim ceapa și usturoiul 1-2 minute, la foc mediu.

3.  Adăugam baconul, cartoful, sare, piper, organon. Călim alte 2 minute.

4. Punem năutul, foile de dafin, turnam supa. Lăsăm totul sa fiarbă, cu capac, 20 minute sau pana cartofii sunt fierți.

5. Adăugam smântâna dulce, amestecam.

6. Înainte de a da supa prin blender, scoatem câteva boabe de năut pentru decor. Dăm supa printr-un blender până obținem o cremă.

7. Potrivim la gust de sare și piper.


Servim Supa cremă de năut alături de crutoane stropite cu puțin ulei de măsline. Sa va fie de bine!

Supa cremă de năut este extraordinar de sățioasă, potrivită pentru cei mici si cei mari în egală măsura.

Ingrediente

- 2 conserve de năut 

- o ceapă albă

- 2-3 căței de usturoi

- 125g cubulețe de bacon 

- un cartof

- o lingură ulei de măsline extra virgin

- sare si piper după gust

- 1 linguriță busuioc uscat

- 2 foi dafin

- 1 litru apă /supă de pui / supă de legume

- 100ml smântână dulce