- 250g faina
- 2 oua
- 600ml lapte
- un praf de sare
- ulei pentru uns tigaia
Clătite - rețetă clasică
1.Cernem faina si sarea intr-un bol. Facem o gaura in mijloc, adaugam ouale si cu un tel incercam sa incorporam treptat laptele, fara sa facem cocoloase. Mai simplu, punem toate ingredientele intr-un bol si folosim mixerul ca sa le amestecam.
2.Secretul este sa lasam compozitia sa se odihneasca la frigider, timp de 30 minute. O greseala comuna este o compozitie prea groasa, asa ca daca dupa cele 30 minute s-a ingrosat un pic, putem adauga lapte.
3.Incingem o tigaie pentru clatite si o ungem cu putin ulei, nu trebuie sa fie surplus
4.Turnam in tigaie un polonic mic din compozitie . Gatim clatita 1-2 minute la foc mediu si o intoarcem. Fara exceptie (aproape), prima clatita nu o sa iasa perfect. Urmatoarea o sa fie mai bine.
5.Ungem tigaia din nou cu ulei si repetam pasul anterior.
6.Le servim cu dulceata, miere, nuca, fructe, ciocolata sau chiar sarate.