Ardei umpluți de post

Mod de preparare

Pentru a prepara aceasta reteta de post, trebuie sa incepi prin a taia capacele ardeilor, astfel incat sa le indepartezi semintele si sa ii poti umple cu usurinta.

Amesteca intr-un bol orezul, rosiile, porumbul, fasolea, morcovii rasi, cepele, usturoiul si maslinele. Adauga sarea, piperul si mirodeniile si umple ardeii cu aceasta compozitie.

Ai grija ca atunci cand realizezi aceasta procedura sa nu exagerezi cu cantitatea de umplutura, pentru ca altfel risti ca orezul sa iasa din ardei, deoarece el isi va mari volumul in timpul fierberii.

In continuare indoaie sosul tomat cu o ceasca de apa calduta si pune preparatul sa fiarba la foc mic, in oala acoperita cu un capac, timp de aproximativ doua ore.

Cand ardeii umpluti de post sunt gata, pot fi ornati cu marar sau cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

Pentru a te bucura atat de un preparat gustos cat si de beneficiile alimentatiei complete in perioada postului, noi iti propunem sa incerci aceasta reteta pentru ardei umpluti de post.

Ingrediente

– cinci ardei grasi mari;

– doua cesti de orez alb sau brun prefiert;

– trei rosii mici, taiate cubulete;

– o ceasca de boabe de porumb fiert;

– doua cesti de boabe de fasole rosie fiarta;

– doi morcovi dati pe razatoare;

– o ceasca de masline, taiate rondele;

– doua cepe tocate si trei catei de usturoi;

– cinci linguri de sos tomat;

– sare, piper si mirodenii dupa gust;

marar sau patrunjel tocat, pentru ornare la servire.